Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Tandem Zeman-Babiš se jeví jako neprůstřelný.

Babiš je slabý premiér, protože podléha Hradu, podle Víta Rakušana je srab, podle blogerů je baba.

Při podzimních volbách budeme rozhodovat o tom, zda nadále chceme oligarchickou demokracii se svobodou jen pro oligarchy nebo se budeme vracet k liberální demokracii se svobodou pro všechny.

:-)

1 1
možnosti
ZZ

Babiš své rozhodnutí udělal rychle a velice rafinovaně i státnicky.

Opozici spadla čelist a je bezradná ještě víc, než před týdnem.

;-D;-D;-D

0 2
možnosti
JZ

Izraelský Mossad patří k nejlepším tajným službám na světě, na tom se jistě shodnou všichni normální lidé. A když představitelé Mossadu hodnotí BIS jako kvalitní tajnou službu, tak to něco znamená. :-)

3 0
možnosti
DM

Já vám dám Koudelku.....

Byznys kamárádíčků kolem party z prognosťáku vyžaduje vtřícný vztrah vůči mocenským ambicím ruského samoděržaví.

a smradlavé rubly klidně zaplatí bezpečností a nezávislostí země.

Koudelka půjde,protože ho rusofilní stařec na na hradě nechce...

4 1
možnosti
PK

Jasně podle ODS má být každý šéf tajné služby mediální hvězda, hloupost na entouRvRvRv

1 2
možnosti

Fungování lidí na těchto postech by mělo být zcela profesionální, loajální, oproštěné od politických ambicí a publicity.. a viditelné by měly být pouze konkrétní výsledky práce jejich složek ..konkrétní, soudy potvrzené případy.

Není v pořádku, když se z lidí (jako byl třeba i pan Šlachta) s takto specifickým postavením (kdy se mohou schovávat za povinnou mlčenlivost a tajemství) stávají mediální hvězdy, vytváří se kolem nich jakýsi kult a slouží k politickému boji.

Myslím, že ten mediální happening, resp. truc jmenování "jihočeským generálem" by nebyl možný bez vědomí a souhlasu pana Koudelky. To něco vypovídá o jeho ambicích a touze po veřejném uznání.

Není přece důležité kolik člověk poskytne rozhovorů ..ale nakolik a jaký protlačí do médií svůj obrázek a vykreslení určité reality. Tohle je svět "pláště a dýky", resp. zpravodajských her.. tady se nehraje přímo, tady jde o zákulisní tahání za provázky, řízené úniky, manipulaci.. a nástroji jsou vědomě či nevědomě spolupracující (resp.různě motivovaní) novináři, politici atd.

Na tohle by si měli především politici dávat pozor všude na světě, tj. aby nebyli zatahováni do takových her ..protože to prostředí "tajných služeb a informací" k tomu přirozeně inklinuje. Stačí si uvědomit, kolik závažných válečných konfliktů bylo politicky posvěceno na základě nikdy neprokázaných informací tajných služeb.

Já bych chtěl vidět nějaké výsledky.. Na Západě občas někoho jmenovitě obviní a postaví před soud za špionáž pro Rusy. U nás jsem nic takového zatím neviděl. Jen vágní informace o rostoucích aktivitách ruských či čínských agentů. Ačkoli někdo docela vydatně přiživuje spekulace (které rovněž zmiňujete) o "agentech na Hradě" ..ani to není BIS schopna doložit.

Mimochodem, pokud vím, máme 3 zpravodajské služby. Málokdo zná jejich názvy, natož jména jejich šéfů. Až na pana Koudelku. Prostě něco mi tady skutečně nepřipadá v pořádku.

1 1
možnosti

Jakoby jste sloužil tandemu Zeman-Babiš! Nemáte pravdu! O medializaci se nepřičinil Michal Koudelka, ale Miloš Zeman svojí neochotou ocenit práci ředitele BIS, který je oceňován pro svoji spolupráci po celém světě, vynikající izraelskou službou Mosad, ale i tajnou službou USA. Navíc prezident ohrožoval BIS žádostí o jmenovitém působení ruských agentů, aby mohli být včas varováni. Kromě Miloše Zemana se o medializaci BIS zasloužil Andrej Babiš, který neřešil včas ředitele BIS, kterému končí mandát, protože Miloš Zeman, komunisti a okamurovci mají zájem o ukončení činnosti ředitele Michala Koudelky. Proto našeho premiéra mnozí považují za zbabělce (Respekt), sraba (Vít Rakušan) a babu! :-)

1 0
možnosti
MK

M79i14l97a98n 85K70e81s73l

8. 8. 2021 22:29

Taktak všelijak.Zajímavé je,že koalice se málokdy shodne na tom koho a hlavně kdy jmenovat.Na příklad hlavního státního zástupce chtěla vláda jmenovat hned ,kdežto opozice až po volbách.Šéfa BIS chce koalice jmenovat po volbách,opozice hned.Nedělají si to na just?A pan Koudelka.Já bloud jsem se domníval,že BIS je od toho,aby se předcházelo tomu ,co se stalo v e Vrběticích a na agenty ukazovat před tím než něco udělají.Na to kdo Vrbětice udělal má šetřit policie.

2 1
možnosti
PK

Velmi přesně vyjádřeno...R^

0 1
možnosti
Foto

Premiér Babiš najednou tvrdí, že o jmenování šéfa BIS by měla rozhodnout až vláda vzešlá z příštích voleb do poslanecké sněmovny. To by ovšem znamenalo, že Michal Koudelka 16. srpna končí na čele BIS - a prezident Zeman by tak dosáhl svého. Nová vláda by mohla být zformována v listopadu nebo až koncem roku. Ke jmenování šéfa BIS by si nemusela najít čas hned. To by znamenalo, že BIS by byla řadu měsíců bez řádného šéfa.

3 1
možnosti
ZZ

Každá slušná firma funguje i když její ředitel tam půl roku není.

:-)

2 2
možnosti
Foto

I20v39o 63C17i11l68i32c26h

8. 8. 2021 21:12

Zcela plně s Vámi souhlasím R^

5 3
možnosti
Foto

Nebylo by rozumné nechat na místě ředitele BIS agenta cizí US mocnosti, to by mělo být pochopitelné každému.

1 9
možnosti
Foto

to, na tom kolotoči nikdy nezklame...

Dlouho jsem tady nebyl, ale tohle je věčný.

4 0
možnosti
LB

Milá Idnes, už se nedivím, že tady týdenní bany dostávám jen já sám, protože tady ten holport autorů blogů nedává smysl, mají to tady jak hrací automat, prostě závisláci, když se na Aktuálně.cz zrušila diskuze pod Blogy.A.cz, Bakala byl spokojen a vůbec mu to nechybí

1 4
možnosti
ZZ

Zvykejte si - tak to bude už napořád.

V Německu je to ještě horší - tam už se bavíme o citlivých otázkách ne na internetu, ale jen v konspiračních kroužcích.

;-D;-D;-D

1 3
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1268x
Jana Černochová (1973) - poslankyně Parlamentu ČR, předsedkyně výboru pro obranu, členka výboru pro bezpečnost a hrdá starostka Prahy 2. Od roku 1997 je členkou ODS. Od roku 1998 působí v komunální politice a od roku 2010 v celostátní. V rámci své poslanecké práce se věnuje aktivitám zaměřeným na posilování obranyschopnosti České republiky, modernizaci české armády a zajištění kvalitních podmínek služby vojáků z povolání, vojáků v aktivní záloze a příslušníků bezpečnostních sborů. Věnuje se také projektům na podporu péče o válečné veterány, připomínání osudů národních hrdinů a vojenských tradic. Mezi její záliby patří potápění, sportovní střelba, běh, literatura a historie. Jejími celoživotními vzory jsou Ronald Reagan, Margaret Thatcherová či Alois Rašín.  

Seznam rubrik