Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A až EU postaví svou vlastní armádu, vyzbrojí ji papírovými koulemi a jejím příslušníkům zakáže mluvit sprostě, protože to je tak asi tak nejdůležitější charakteristika, kterou si euroúředníci u armády představují.

0 0
možnosti
LC

Co EU činí, dobře činí. Koledujete si, že vás vaši koaliční partneři vypnou. Nafurt.

0 0
možnosti
RJ

Zákaz olověných střel v podstatě likviduje celou kategorií revolverů, zejména těch perkusních. Tam je měkkost olova podstatným faktorem bezpečného používání a v podstatě se nedá nahradit. Možná čistým cínem, ale ten je zase podstatně lehčí...

0 0
možnosti
VV

Jeste za Rakouska strileli myslivci po pytlacich stetinami se soli. Proc by to neslo zas? ;-D;-D;-D

0 1
možnosti
JB

A třeba biatlonisti budou střílet čím?

0 0
možnosti
JB

Tohle je jedn zdůkazů, že EU, tedy, politbyro zvané EK zcela nepokrytě a otevřeně lže. Má to jeden dobrý efekt, na EU bude naštváno zase více lidí.

2 0
možnosti
Foto

V okolí tu řádil pytlák a lovil kuší.

Dle reakcí myslivců, byl zřejmě úspěšnější, než oni.

Takže to jde i bez olova;-D

3 1
možnosti
Foto

Po zásahu kuší je mnohem větší pravděpodobnost postřelení zvěře. Málo bude barvit, tudíž se jen těžko dohledá a někde v zálehu zhasne. Nebo zásah přežije s nějakým hendikepem a bude trpět po zbytek života.

0 0
možnosti
Foto

Olovo se dá úspěšně nahradit uranem. Ten, protože je těžší, vystačíme si s menšími broky a závažíčky. ;-D

Obecně se obsah olova už mnoho let minimalizuje např. i v materiálech a součástkách pro elektrotechniku a elektroniku. Některé sloučeniny olova jsou poněkud zdraví škodlivé, např. octan olovnatý, tzv. olověný cukr, oblíbený to travičský prostředek ve starém Římě. I když olovo kupodivu odolává i některým silným kyselinám, tak jeho oxid se rozpouští i těch slabých, jako je třeba ocet. Takže skládka, kde jsou elektronické komponenty, se může stát zdrojem zmíněné sladké šťávičky.

Do jaké míry je obsah olova zaneseného lidmi do přírody skutečně nebezpečný, nevím, ale na základě nějakého zkoumání se podobné opatření udělal muselo.

A kdyby naši myslivci stříleli lukem, byl by efekt co do úlovků stejný.

1 3
možnosti
AP

No, tak i vysvětlete to olovo u střeliva. Nemáme jediný dokumentovaný případ otravy ptáků olovem (což je hlavní argument zakazovačů - tráví se ptáci), přitom 10x víc ptáků, než se prý otráví olovem (a je fakt, že v mokřadech by to nějaké zvíře spolknout mohlo), zabijí při odchytu stěhovavých ptáků v jižních zemích EU. To ale "ekology" netrápí.

A možná bych i připomenul, že rozvody vody byly dlouho prováděné olověnými trubkami a kupodivu jsme bídně nevyhynuli...

4 0
možnosti
JK

Horší bude, až obdržíme z EU kvótu na míru samoregulace myslivců :-/

0 0
možnosti
VV

Netreba, oni se pri honech vysamoreguluji sami.;-D

3 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1268x
Jana Černochová (1973) - poslankyně Parlamentu ČR, předsedkyně výboru pro obranu, členka výboru pro bezpečnost a hrdá starostka Prahy 2. Od roku 1997 je členkou ODS. Od roku 1998 působí v komunální politice a od roku 2010 v celostátní. V rámci své poslanecké práce se věnuje aktivitám zaměřeným na posilování obranyschopnosti České republiky, modernizaci české armády a zajištění kvalitních podmínek služby vojáků z povolání, vojáků v aktivní záloze a příslušníků bezpečnostních sborů. Věnuje se také projektům na podporu péče o válečné veterány, připomínání osudů národních hrdinů a vojenských tradic. Mezi její záliby patří potápění, sportovní střelba, běh, literatura a historie. Jejími celoživotními vzory jsou Ronald Reagan, Margaret Thatcherová či Alois Rašín.  

Seznam rubrik