Diskuse

Rozpočet ministerstva vnitra postrádá bezpečnostní vizi

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Třetina policistů jsou srdcaři, třetina to dělá, protože něco dělat musí a třetina je více nebo méně svázána se šedou zónou. To řekl šokovaný režisér, který do této branže trochu nakoukl, když točil seriál o naší policii pro ČT.

Kdyby naše armáda zatroubila do útoku, tak by v každém Panduru seděl jeden generál, dva plukovníci či majoři, několik poručíků a vzadu jeden vojín. O bojové kvalitě osádky, až na toho vojáčka, vůbec nepochybuju. Jejich uniformy zdobí tolik metálů, jaké nemají ani veteráni od Stalingradu.

Já vím, je to hodně nadsazené, ale tak to možná vidí mnohý nezasvěcený řadový občan. Zdá se, že problém je v kvalitě a na tom tristním obrazu nesete také vinu Vy, jako parlamentní expertka na tuto oblast, která stále volá po větším objemu peněz pro armádu. Že vaše partaj umí do bojové techniky investovat jsme viděli na Pandurech, Dingách, Kasách, i to cinkání kolem nákupu Tater, také bylo slyšet.

Já na vaše dvě procenta z HDP, paní Černochová, kývnu až se podaří vytvořit mužstvo. V tomto ohledu udělal první krůček vámi tolik kritizovaný bývalý ministr Stropnický.

Investice do techniky, která bude za pět let retro a za deset šrot, si žádá rozvahu.

2 0
možnosti

Vas clanek ukazuje neschopnost zvoleneho cinitele ve Snemovne, diskutovat se svymi volici. Jak mohou obcane z Jablunkova nebo z Ase vam odpovidat nebo diskutovat. Volba, ktera vas posadila do Snemovny nebyla prima. Byla podminena pozici vaseho jmena na volebnim listku. Zadne oceneni vasich kvalit pro tuto pozici. Volici ODS s tech zminenych mest vas ani neznaji a presto je oslovujete.

Prima volba obcana ze seznamu kandidatu na volebnim listku, je zaruka moznosti prime komunikace zvoleneho s obcany, kteri jej zvolili. Nejvyssi stupen demokracie.

Po takovem systemu voleb volam. Pouzivam vas pokus komunikovat s volici, jako ukazku systemu postaveny na hlavu. Reakce pod mim prispevkem to dokazuje.

2 1
možnosti
Foto

Tak tak. Nakonec v komunálních volbách to přibližně tak funguje. Ještě bych to vylepšil tím, aby strany nedostávaly státní příspěvek na vlastní činnost. Pěkně ze svých příspěvků. R^

1 0
možnosti

Tak nějak nevím, proč se s tímto článkem obracíte na občany, co s tím občané mohou udělat? Těžko mohou posoudit všechny souvislosti, na základě vašeho hodnocení. Toto patří do sněmovny, kde se rozpočet tvoří, projednává a odsouhlasuje. Zde jen těžko zazní pádné argumenty, které by mohly adekvátně reagovat na vaše stanovisko. Váš názor pramení ze skutečnosti, které obyčejnému člověku nejsou přístupné, tudíž já jako člověk - volič nemohu takovou odborností vládnout, a ti co mohou, tak jim stejně není přístup k informacím, které máte vy umožněn. Tímto chci říct, že je vaše psaní na efekt a manipulativní...

2 1
možnosti

Paní Černochová, nezlobte se, ale nerozumím proč se jako poslankyně obracíte na veřejnost? Vy jste zvolený politik a tyto úvahy by měly znít v poslanecké sněmovně.

4 1
možnosti

:-).....Zřejmě si chce čtenářstvu postěžovat, že nějaký její návrh nebyl přijat. !!

1 1
možnosti