Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Paní Černochová, není náhodou tato situace také důsledkem štítivého přístupu ODS k povolebním jednáním se středopravým hnutím ANO.

Naivita středopravicových stran, které se před volbami i po volbách místo hledání společných cílů s ANO, jen soustředily na zničení Babiše se samozřejmě nevyplatila a naopak téměř minimalizovala prostor pro povolební vyjednávání. Myslím, že ODS mohla být chytřejší a funkci morálního kazatele přenechat pouze Kalouskovi a nechat si otevřená vrátka pro jednání s ANO (Babišem). Vaši voliči vás nevolili jen proto abyste vysedávali v opozici a občas kritizovali jakoukoliv koalici. Pokud předpokládáte, že tato činnost ke které směřujete je to nejlepší co jste mohli udělat, mohly by vás další volby možná zklamat.

Petr Fiala (a ODS) bohužel dodnes nevystřízlivěl z "úspěchu" 11 procent.

Jako pravicový volič jsem velmi zklamaný hlavně z předvolebního ale i povolebního vystupování představitelů ODS. Pokud by ODS místo hloupého programu "antibabiš", případně zrušení EET, raději předkládala svoje další ekonomické cíle a kroky jako reálné omezování byrokracie, omezování prostoru korupce, zjednodušení daní atd., mohl být i volební výsledek lepší než oněch oslavovaných 11%.

Situace kdy levice utrpěla ve volbách obrovský debakl, tak mi připadá cesta pravicové ODS do role opozičních "hlídačů demokracie" mírně řečeno neadekvátní.

1 0
možnosti
JD

J97i97r86i 52D88v25o45r65a85k

11. 12. 2017 13:43

Rudo-populisticka Koalice... no, vetsi blbost jsem fakt uz dlouho necet...;-D;-D!!

0 1
možnosti
Foto

ODS (a DB) dělá vše pro to, aby "koalice neochotných" vznikla. A kdyby náhodou nevznikla, budete křičet ze všech sil, že vznikla, aby to vypadalo, že opravdu vznikla.

Dlouhá léta jsem Vás volila, ale dnes už opravdu nemůžu. Nejste-li schopni prosadit cokoliv ze svého programu, nemá smysl vám dávat hlas. Při tom i malí koaliční partneři vždy prosadili více než jim dle počtu mandátů příslušelo. Jenomže to by se Fiala nesměl bát Babiše....

6 2
možnosti
Foto

on se ho nebojí. Demo blok ví, že se s Babišem nedá rozkrádat státní kasa a to je pro všechny staré strany hlavní důvod, proč jsou v politice. Mají své letité známé v zákulisí a ti jsou už 4 roky nervózní, že si nic nepřihráli krom miliard z FVE.

1 1
možnosti
Foto

Vysílání vojáků do Iráku, Mali nebo Afgánistánu je mírně řečeno ošidné.

Jak by se nám líbilo, kdyby u nás působili vojáci z Mali, Iráku nebo Afgánistánu ?

3 1
možnosti
ZK

Paní Černochová - koalici neochotných vyrobil, volbami odstrčený do kouta P.S., pan Kalousek, nazval jí Demokratickým blokem a váš předseda jí dal tvář. Aby se mohlo vládnout, musí existovat vláda. V tom se asi shodneme a chvilku po volbách to skoro vypadalo, že zdevastované školství povede pan Klaus ml. a vy, dlouholetá kritička resortu obrany konečně ukážete, jak se takový moloch má řídit. Jak to dopadlo víme všichni. Novému premiérovi jste ukázali dlouhej nos, on se zachoval odpovědně a vládu složil bez bytostných demokratů, kteří budou moci příští čtyři roky brblat z poslaneckých lavic, či psát články a věšet je třeba zde na blog.

8 3
možnosti
KJ

K31a12m63i82l 95J69o20s58e27f

11. 12. 2017 11:18

ODS šla do voleb s tím, že s ANO do vlády nepůjde. Tak jakejpak dlouhej nos a ublížený kecy. Co řekli to dodrželi.

5 2
možnosti
Foto

Pokud hodláte trvat na podpoře agresí velmocí v zahraničí vysíláním příslušníků ČA, pak prosím lobujte o příslušné finanční prostředky u vlád těchto velmocí a nesnažte se tyto problematické akce sanovat ze státníhoi rozpočtu ČR, do něhož mimochodem příspívat méně, než si z něj berete, děkuji !!

1 5
možnosti
Foto

Jasně, proti zlu není třeba bojovat v místě jeho vzniku. Nás přece dle vašeho guru na Hradě ochrání nejlépe naši čačtí hasiči rozestavení na našich hranicích.

2 1
možnosti
Foto

Stálo by za to sečíst, kolik peněz se ve světě od 2. světové války vynaložilo na zbrojení a zároveň doložit, co užitečného se za ty peníze mohlo pořídit. Z Afriky udělat civilizovaný kontinent, s vyspělou infrastrukturou, ze kterého by černoši neměli potřebu prchat za lepším. Jakého máme dnes nepřítele? Islámský stát? Těch pár tisíc bláznů? Co by si počali, nebýt vyzbrojováni právě těmi, kteří jimi straší a prosazují vyšší náklady na zbrojení? Rusko? Vydává na zbrojení šestinu toho co USA. Zbrojíme na boj s větrnými mlýny a nejde o nic jiného než vyhovění přání zbrojařů, kteří mají větší moc než oficiální vládci světa.

4 2
možnosti
KJ

K68a41m12i95l 79J38o32s89e65f

11. 12. 2017 11:23

Proč by jsme stále měli rvát prachy do Afriky. Kdyby obyvatelé Afriky měli vůli se svým stavem něco dělat, tak udělají. Díky naší potravinové a zdravotní pomoci mají masivní přírustky, ale stále jen nataženou ruku.

3 0
možnosti
Foto

Nevidím rozpor. 2017 tvrdil, že rozpočet zahraničních misí se zvýší, takže se 2018 skutečně zvýší. Snížení 2019 vůbec nemusí být s ohledem na vývoj v Afghánistánu a okolí na závadu. Kdo ví, co tam tou dobou bude.

2 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1268x
Jana Černochová (1973) - poslankyně Parlamentu ČR, předsedkyně výboru pro obranu, členka výboru pro bezpečnost a hrdá starostka Prahy 2. Od roku 1997 je členkou ODS. Od roku 1998 působí v komunální politice a od roku 2010 v celostátní. V rámci své poslanecké práce se věnuje aktivitám zaměřeným na posilování obranyschopnosti České republiky, modernizaci české armády a zajištění kvalitních podmínek služby vojáků z povolání, vojáků v aktivní záloze a příslušníků bezpečnostních sborů. Věnuje se také projektům na podporu péče o válečné veterány, připomínání osudů národních hrdinů a vojenských tradic. Mezi její záliby patří potápění, sportovní střelba, běh, literatura a historie. Jejími celoživotními vzory jsou Ronald Reagan, Margaret Thatcherová či Alois Rašín.  

Seznam rubrik