Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stabilizační příspěvek, odchod policistů nevyřeší, to je bláhová naděje. Pokud bude u Policie bujet klientelismus, nebudou rozhodovat schopnosti, pokud v čele vedení budou osoby, které pouze splňují to, že mají titul Bc. a mají to dobré u nadřízeného, ale řídit oddělení na to nemají schopnosti. Možná tak se vyspat se s podřízenou ji protěžovat a psát odměny.

2 0
možnosti
Foto

Je úsměvné, jak si někteří představují vyřešení problémů ve státním systému. Státní plánovač nikdy nebude vědět kolik čeho má produkovat a bude tak vždy selhávat. Řešení je přitom prosté. Volný trh a to i v produkci ochrany a práva.

0 0
možnosti
Foto

Podle mého se situace začala zhoršovat po začátku platnosti zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů - během čtyř až šesti let (dle délky studia předepsaného pro jejich zařazení) byli odejití příslušníci s dlouholetou praxí co jim např. v padesáti už nestálo zato jít studovat aby mohli dosloužit do penze (v mém případě, ne u policie, to bylo v třiapadesáti s dvaatřicetiletou praxí kdy jsem najednou dostal místo smlouvy na dobu neurčitou smlouvu na čtyři roky). Druhým faktorem pro dnešní stav jsou výběrová řízení do funkcí kdy se na vedoucí místa často dostávají lidé s malou (možností je i s nulovou) praxí zato s nabubřelým egem. Z mého bývalého pracoviště odešlo vysoké procento zkušených lidí jen díky pětiletému působení ambiciózního ředitele ( nedávno odvolán čemuž se snažil bránit i podpisovou akcí podřízených které k podpisu přesvědčoval - tvrzení těch co tam ještě působí ).

0 0
možnosti
JF

J56i57ř31í 61F34o45g21e87l

5. 6. 2020 12:19

ODS byla u vlády dosti dlouho na to, aby se paní ve stabilizaci realizovala.

0 0
možnosti
VT

V ČR máme údajně snad nejvíce policistů v přepočtu na 100 000 obyvatel, prý snad i více, než jich má New York. A pořád pláč, že jich je málo... Kde všichni jsou ? A co vlastně dělají ? V ulicích vidět nejsou, na silnicích jen za bukem na naprosto bezproblémovém rovném úseku, nejlépe těsně u hranice obce... Pokud všichni sedí jen v kancelářích, tak tam nám jsou platní jako mrtvému zimník....[>-]

2 0
možnosti
PD

pokud chcete stabilizovat sbor, tak zrušte výsluhy, respektive jejich možnost získání posuńte ze současných 15 let na minimálně 25. protože to byl původní záměr, umožnit 50 letému policistovi důstojné přežití do doby nároku na starobní důchod. takto do výcviku policisty investujeme nemalé prostředky a on v době, kdy by měl být na vrcholu profesních schopností ve 40 odchází s výsluhou.

4 1
možnosti
Foto

I za doby komunistů, byl výsluhový příspěvek po dobu konání služby 15 let. Pokud posunete výsluhový příspěvek od 25 let, tak se vsadím, že nezískáte pro službu v Policii ČR ani nohu. Jenom blázen by na to přistoupil. Po 15 letech služby u Policie ČR, když skončíte bez výsluhového příspěvku padnete na samé dno. Pro civilní zaměstnání nemáte žádnou praxi. Po 15 letech služby můžete skončit ze zdravotních problémů, nebo ze ze závažných osobních nebo rodinných důvodů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1268x
Jana Černochová (1973) - poslankyně Parlamentu ČR, předsedkyně výboru pro obranu, členka výboru pro bezpečnost a hrdá starostka Prahy 2. Od roku 1997 je členkou ODS. Od roku 1998 působí v komunální politice a od roku 2010 v celostátní. V rámci své poslanecké práce se věnuje aktivitám zaměřeným na posilování obranyschopnosti České republiky, modernizaci české armády a zajištění kvalitních podmínek služby vojáků z povolání, vojáků v aktivní záloze a příslušníků bezpečnostních sborů. Věnuje se také projektům na podporu péče o válečné veterány, připomínání osudů národních hrdinů a vojenských tradic. Mezi její záliby patří potápění, sportovní střelba, běh, literatura a historie. Jejími celoživotními vzory jsou Ronald Reagan, Margaret Thatcherová či Alois Rašín.  

Seznam rubrik