Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ať už bude či nebude projednána ústavní změna tak jak je zamýšlena a navrhována paní bývalou kolegyní Černochovou (a u níž jsme strávili při diskusích nějaký čas), zasadní je odvaha ministra či ministryně obrany rozhodnout a vojáky na speciání (záchrannou či jinak nazvanou) urgentní misi vyslat a pak nést příslušnou odpovědnost. To samozřejmě souvisí s tím, že osobu aspirující na pozici ministra do této funkce nikdo nenutí a pokud o ní stojí, pak jí musí brát se vším všudy - tedy i s rizikem, že rozhodne (předpokládám že správně v soladu se svými znalostmi a svědomím) a následně bude třeba i dehonestován, trestně stíhán atp. Pokud je osoba ministra na svém místě a celý aparát ministerstva a Generálního štábu AČR je (bude) v potřebné kondici), pak je vysoký předpoklad, že takové rozhodnutí bude to nejlepší ze všech možných a že bude obhajitelné jak před zákonodárným sborem, tak i eventuálně před soudem. Další pokud - pokud bude složení zákonodárného sboru alespoň částečně vybavené jistými znalostmi a zejména vlastenectvím bez ohledu na ideologickou stáj, pak se jistě i tento volený orgán zachová tak, jak bych od něj jako občan České republiky očekával při ochraně zájmů země a jejích občanů.

Pokud bude ústavní změna shválena - jen dobře pro vláddní úředníky a zvýšení jejich právního krytí, pokud nebude - nevidím to jako úplně zásadní problém a nemožnost krizové situace vyčešit plně v kompetenci a odpovědnosti příslušného ministra a předsedy vlády (BRS).

0 0
možnosti
Foto

P. Černochová, gen.Šedivý dělá a dělal svou práci čitelně, nebo ́t jde o vojenského odborníka. A vždy když sděluje, přes masmédia, laické veřejnosti své názory z této oblasti, až na lidi bez pokory a všeznali. Mezi ně řadím i vás. Jít od bankovní přepážky až do nejvyšší politiky přes ODS, není umění a vím z hlediska dějin, že vše má svůj čas. Vaše spojení s řadovým policistou Červíčkem, také není náhoda.Raketový vzestup vás obou dobře popsala media v minulosti a je nabíledni, proč se nic neděje. protispolečenské kauzy politiků ODS, ČSSD...soudy a policie, kdo dosazuje ministry???!!!!!

Mimochodem, když máte návrh na změnu Ústavy ČR, konkrétně její čl.43/4 a ten zde ocitujete, proč neocitujete váš navrhovaný pamflet-doslova?! O jakou dehonestaci vaši snaživé práce jde?! Jste politicky na jedné z nejvyšší funkci z hlediska obrany ČR a přitom vám stačí kursíček o bankovnictví a studium mezinárodních vztahů. Nebudu přemýšlet a ani zkoumat kolik času strávíte s parlamentními pomocníky a najatými placenými odbor. poradci, ale jedno vím, že svou práci děláte povrchně na všech svých postech. Slušný člověk s rozumem na správném místě, dělá práci jen jednu.

Víte, že vaše Bc. se za doby J.A. Komenského obhajovala průměrně 6 dní? Museli s veřejností disputovat!!!!! Že vám media nahravají je mile dětinské..." připravte se na rozhovor vážená paní poslankyně,aspoň 10 dní dopředu! Dvě věty zvládnete,ne? Děkujeme že jste si udělala na nás čas!"[>-]EU8-o

Moc bych si přál, aby nás zastupovali lidé vzdělaní s prací pro stát a né pro své peněžní konta. Na Slovensku už ukazují cestu k veřejnosti nejen v politice i sportu-fotbal..za reprezentaci hraj fotbal zdarma!

0 0
možnosti
JS

Vážená dámo, vážený pane generále. Domnívám se, že v některých situacích je lépe mlčet než žvanit.

1 0
možnosti
DR

Přesně A platí to pro oba dva.

1 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1268x
Jana Černochová (1973) - poslankyně Parlamentu ČR, předsedkyně výboru pro obranu, členka výboru pro bezpečnost a hrdá starostka Prahy 2. Od roku 1997 je členkou ODS. Od roku 1998 působí v komunální politice a od roku 2010 v celostátní. V rámci své poslanecké práce se věnuje aktivitám zaměřeným na posilování obranyschopnosti České republiky, modernizaci české armády a zajištění kvalitních podmínek služby vojáků z povolání, vojáků v aktivní záloze a příslušníků bezpečnostních sborů. Věnuje se také projektům na podporu péče o válečné veterány, připomínání osudů národních hrdinů a vojenských tradic. Mezi její záliby patří potápění, sportovní střelba, běh, literatura a historie. Jejími celoživotními vzory jsou Ronald Reagan, Margaret Thatcherová či Alois Rašín.  

Seznam rubrik