Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

D88a58n 63K51u50t28a

2. 4. 2015 22:48

Nelze nevidět, že v tomto případě je tu velká snaha určitýchkruhů při současné příznivé politické konstelaci posunout o „level výše“ postombudsmana, v tomto případě ombudsmanky, kterého jim bylo umožněno se uchopit,a to do stejného patra politické moci, jakou má poslanecká sněmovna, senát, čidokonce vláda, prezidentská kancelář. A to vše samozřejmě pro uskutečnění jejich cílů a ideálů.

Překvapuje mne, že tak málo politiků se proti tomu nahlas ohrazuje.Velká čest výjimkám, které v tomto případě reprezentuje poslankyněČernochová. Nepřeji si zneužívání funkce ombudsmana, kterou předvádí paníŠabatová. Snaha o degradaci a pošlapávání evropských demokratických hodnot z jejístrany je pro mne nepřijatelné. Paní Černochová, díky a vydržte!

4 0
možnosti
LK

Zajímala by mě jedna věc. Píšete celkem rozumně, pokud je Vás v PS takových více, proč odtud lezou taková zvěrstva a nesmysly?

3 0
možnosti
JR

J90a36n 23R93á57ž

2. 4. 2015 10:27

Funkce ombudsmana byla šitá "na míru" mimořádné osobnosti,JUDr. Motejlovi. Nějak se očekávalo, ze příští ombudsmani budou mít odborné a charakterové vlastnosti stejné nebo podobné. Už jeho nástupce JUDr. Varvařovský budil svými názory rozpaky a Šabatová se vymyká neurážlivému hodnocení. Ta totiž z toho úřadu vytvořila platformu pro bolševický výklad práva a chtěla by úřad ombudsmana zneužít pro ovlivňování politiky z pozic levičářskeho disentu, který v boji o moc přišel díky Klausovi (naštěstí) zkraje devadesátých let. Šabatová se zavilostí typickou pro její rodinu a s podporou dalších členů tohoto klanu (Dienstbier, Šustrová..např) chce vrátit dobu, kdy tato parta kecala do všeho.

Možná díky "úletům" Šabatové nastala doba vhodná k seriózní diskuzi směřující spíše k omezení, nikoliv k rozšíření pravomoci tohoto úřadu.

10 0
možnosti
JC

Funkce veřejného ochránce práv je třeba převést na presidenta a samostatného ombudsmana je třeba zrušit, z právního řádu vypustit.

U nás plnil roli ombudsmana vždy president a ještě před tím panovník. Je to tak zažité po velmi dlouhou dobu, vždy to také dobře fungovalo. President je navíc volen přímo lidmi a proto je jeho opravdový zájem se těm lidem zalíbit, tedy pracovat pro ně, nikoli proti nim, jak to činí dnešní ombudsmanka.

0 0
možnosti
MR

Úřad prezidenta se neosvědči, neboť společnost v sobě nevytváří silné osvícené osobnosti společenského spektra, jak to bylo před věkem totality a přináší jen společenský rozklad.

Postačí zmínit amnestii předchozího prezidenta a dnešní prezident si z něj vytvořil svůj osobní účet a hraje na strunu jednoduchosti v lidech a tíhne k Moskvě.

Úřad ombudsmana je zde snaha o dalšího solitéra a mělo by to podobný osud.

Na místo toho tyto funkce delegovat na speciální senátní výbor, tak aby senát měl nějaký smysl.

V dnešní době hybridní války, kde je snaha nabourávat do složek států a jeho výkonné moci,  tato solitérní moc je k tomu velmi náchylná a naše společnost je pořád oslabená chováním jež zde bylo v minulém režimu, manipulace, vedení ... .

1 1
možnosti
MR

Osobně tomu říkám plíživá totalita, kdy se zde vyčleňují složky státu do vlastní kompetence, odpovědnosti a mnohdy rozhodují sami o sobě.

Navíc je to velmi nebezpečné ve stavu společnosti která vzešla z totality kde samostatnost, odpovědnost a občanské postoje včetně morálky, byly popírány a překrucovány, typické sociální rovnostářské maloměšťáctví.

Zcela nemístné jsou zásahy do svobody vlastnictví a pronajímání bytů, něco podobného se zde po roce 48, kdy zde režim v rámci zákona O zdraví lidu vpašoval vlastníkům bytů dohled a tím je šikanoval a jak to dále pokračovalo ... .

Sociální regulace navíc popírá samotný princip evoluce a vývoje populace a jedinců, kde je žádoucí aby jedinci byli vystavování situacím a stavům, jež následně rozvíjí jak jejich zkušenosti a osobnost. Bez tohoto dochází k stagnaci a závislosti.

Osobně vnímám stále více že je potřeba vložit do aktuálního stavu rozdělení moci ve státě a jeho správě  pojistku, která by napravovala a chránila procesy kdy složky státu si rozhodují o vlastních financích, jež by měla i formu zcela mimořádného opravného prostředku, jež by bránil vymknutí se nějaké složky státu kontrole, mohla by odvolat prezidenta a nebo řešit  platy zde ... ,byla by nad Ústavním soudem.

Nebyl by to ani další úřad. Byl by to de facto elektronický sněm, kterého by se účastnily skupiny, volené orgány, zde starostové, parlament, senát, vláda a třeba hospodářská komora .. , jež by dostaly určitý počet elektronických mandátů.

Při volbách do zastupitelstev by tento klouzavý mandát byl "automaticky" přidělen k stávajícímu volebnímu mandátu, měl by k tomu i tuto povinnost jež by nebyla financována a šlo by zde i o čest ... .

Jelikož by šlo o zcela mimořádný opravný prostředek, kde by hrozila citelná ztráta a nebo znevýhodnění jedné skupiny ve společnosti vůči druhé, nebo její odpovědnosti ... , by byl podle určitého klíče elektronicky vyvolán sněm.

6 0
možnosti
KV

O zakonu by se melo uvazovat az po odchodu Sabatove.

1 0
možnosti
RJ

Máte recht. Udělejte, prosím, vše pro to, ať ten právní bazmek neprojde a ta bába princmetálová praskne vzteky... a Dienstbier pokud možno taky !R^

13 0
možnosti
JC

A také může jakožto poslankyně předložit návrh vlastního zákona, jímž by se funkce ombudsmana rušila a dosavadní jeho pravomoce přenášely na presidenta republiky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1268x
Jana Černochová (1973) - poslankyně Parlamentu ČR, předsedkyně výboru pro obranu, členka výboru pro bezpečnost a hrdá starostka Prahy 2. Od roku 1997 je členkou ODS. Od roku 1998 působí v komunální politice a od roku 2010 v celostátní. V rámci své poslanecké práce se věnuje aktivitám zaměřeným na posilování obranyschopnosti České republiky, modernizaci české armády a zajištění kvalitních podmínek služby vojáků z povolání, vojáků v aktivní záloze a příslušníků bezpečnostních sborů. Věnuje se také projektům na podporu péče o válečné veterány, připomínání osudů národních hrdinů a vojenských tradic. Mezi její záliby patří potápění, sportovní střelba, běh, literatura a historie. Jejími celoživotními vzory jsou Ronald Reagan, Margaret Thatcherová či Alois Rašín.  

Seznam rubrik