Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Často s názory z ODS nesouhlasím, ale Váš postoj k problému zvaný islám v ČR je mně blízký. Účast poslanců na různých setkáních by měla být hojnější a neměla by být obecně vždy chápána jako souhlas se vším, co tam bylo řečeno; zvláště ne tehdy, když dostanou prostor se vyjádřit.

0 0
možnosti

Vykašlete se na sluníčka, jsou to pokrytci. Vadí jim o 1cm menší klece pro kuřata, nevadí halal porážky. Vadí jim menší platy žen, nevadí nikáby, burky, čádory a další diskriminující hadry. Má cenu na takové lidi reagovat?

2 0
možnosti

D65a24v82i46d 10P67i70t20r11o

20. 1. 2015 15:10

Pani poslankyni samozrejme nikdo nebere pravo ucastnit se domenstraci. Kdyz se ale ucastni nejakych s kontroverznim pozadim, nesmi se divit, ze to muze vzbudit nevoli. Uz z toho duvodu, ze je zkusenou politickou (politici jsou ti, kterym jde predevsim o volicske hlasy) je nasnade otazka, zda se ODS pokousi odrazit od dna pres pravicove extremisticky elektoriat.

Ve svem blogu pani Cernochova zminuje uslechtily boj za "svobodu projevu, vyznani, kultury a zidovsko-krestanske civilizace" vuci  "NEnabozenskym aspektum islamu (sarija, dzihad)". Potud vse o.k. Paklize ale na demonstraci byla a pozorne poslouchala, tak musela slyset, ze se nedemonstrovalo proti nejakym nenabozenskym aspektum, ale proti islamu samotnemu. Jak si to ti "ustraseni, normalni a vzdelani lide" teda vlastne predstavuji se svobodou vyznani, to uz nam neupresnila.

2 1
možnosti

Souhlas. Tak on už ten plakát Islám v ČR nechceme a přeškrtnutá mešita. Bude to asi nějaká náboženská svoboda s vyloučením třeba islámu, či svoboda kultury (sic) bez toho,abyste se mohl dívat na mešity (asi bude zbořen minaret v Lednici), bude to zajímavý legislativní oříšek :-)

0 1
možnosti

"Politická reprezentace nedovolí, abychom pod vlivem událostí posledních týdnů propásli příležitost nastavit taková pravidla, která nedovolí, aby se svoboda našeho projevu, vyznání, kultury a židovsko-křesťanské civilizace upozaďovala na úkor jiných NEnaboženských aspektů Islámu (šaríja, džihád) hraničících s ideologií, které nemají s náboženským vyznáním pranic společného". Paní autorko, kde se u nás, či jinde v Evropě upředňostňuje šarija či džihád před svobodou projevu či vyznání. Přečtěte si místo frází o židovsko-křesťanské civilizaci něco od lidí, kteří problematice rozumí(Cílek na Armádních novinách, publikace Břetislava Turečka aj).

1 0
možnosti

My starší dobře víme, že nejde ani tak o svobodu projevu, jako o svobodu po projevu.

0 0
možnosti

Souhlasím s Vámi a palec nahoru.R^

Kéž je více politiků co před nebezpečím islamizace nestrkají hlavu do písku.

3 1
možnosti

Jste ve smečce, paní poslankyně, o sousta je tam rvačka pořád ...

1 0
možnosti

K46a66r66e90l 11J63a47n87d69a

20. 1. 2015 12:10

No nemyslel jsem si původně, že v článku najdu nějakou styčnou plochu, ale podařilo se.

"ale viděla jsem tam dost ustrašených úplně normálních a vzdělaných lidí"

1 0
možnosti

Potíž je v tom, že my se tu děsíme zjevných symptomů, ale už pokulháváme v kontextu hledání souvislostí a příčin.

Zdá se být až pozoruhodnou "náhodou", že radikální islám se vyskytuje nebo souvisí s geografickými oblastmi, kde se svého času objevil jiný radikalismus zvenčí. Buďto se jednalo o 130 let starý fenomén násilné (a leckdy až překvapivě kruté) kolonizace Afriky Evropou, nebo o iniciování válek v těchto oblastech euroamerickou civilizací. V obou případech šlo o nesrovnatelně radikálnější zásahy do dotčených kultur, než zažíváme dnes v podobě terorismu.

Tímto terorismus v žádném případě nebagatelizuji, ale jsem přesvědčen, že pokud chceme úspěšně čelit nějakému nebezpečnému jevu, bez hledání řešení na základě hluboké znalosti jeho příčin nejen že nemusíme tento jev eliminovat, ale naopak můžeme stav ještě zhoršit.

My dnes máme svobodnou možnost demonstrovat svůj odpor vůči islámu a vůči imigraci obyvatel z těchto oblastí, mnohdy podmíněnou jen pouhou snahou o přežití.

V časech, kdy křesťanští Evropané přicházeli do nových zemí nikoli z důvodu bídy, ale motivováni touhou dobývat nové zdroje a území, původní obyvatelé o svobodu protestovat rychle přišli a mnohdy i o vlastní život.

Že se tak dělo na prahu novověku, lze do jisté míry oprávněně omlouvat jinými paradigmaty tehdejší společnosti. Že se tak dělo v případě Afriky před pouhými sto třiceti lety lze omlouvat již méně. Tím spíše bychom měli umět s pokorou reflektovat svou minulost dřív, než začneme vykřikovat Čechy Čechům!

4 0
možnosti

Náhodně přečetl pár blogů, ani nevěděl,že paní poslynkyně píše, opakovat nebudu, žádné hluboké znalosti za tím nehledejte.

0 0
možnosti

Tedy paní poslankyně přestaňte psát blogy a běžte konat, jste přece politička máte nějaký vliv. Demonstrace a plamenné blogy jsou sice pěkné, ale pokud se nebude aktivně konat je to pouze masochismus. Pro začátek zastavte sociální imigraci, doufám, že to není xenofobie.

6 0
možnosti

J40a85n 96K20o84v72á66ř

20. 1. 2015 11:02

Jako začátek není účast na demostraci špatná. Teď na to nějak navázat.

2 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1268x
Jana Černochová (1973) - poslankyně Parlamentu ČR, předsedkyně výboru pro obranu, členka výboru pro bezpečnost a hrdá starostka Prahy 2. Od roku 1997 je členkou ODS. Od roku 1998 působí v komunální politice a od roku 2010 v celostátní. V rámci své poslanecké práce se věnuje aktivitám zaměřeným na posilování obranyschopnosti České republiky, modernizaci české armády a zajištění kvalitních podmínek služby vojáků z povolání, vojáků v aktivní záloze a příslušníků bezpečnostních sborů. Věnuje se také projektům na podporu péče o válečné veterány, připomínání osudů národních hrdinů a vojenských tradic. Mezi její záliby patří potápění, sportovní střelba, běh, literatura a historie. Jejími celoživotními vzory jsou Ronald Reagan, Margaret Thatcherová či Alois Rašín.  

Seznam rubrik